Oldalak

Ads 200x100px

.

2012. június 19., kedd

A nulla is jó?

Továbbhaladva a pályázatok jogosultsági feltételein, újabb fontos szempontra szeretném felhívni a figyelmedet. Minden pályázat megköveteli, hogy a pályázó cég ne álljon felszámolás, végelszámolás, csődeljárás, végrehajtás alatt. Ezt viszonylat gyorsan le tudod ellenőrizni, hiszen a céginfó az első három kritériumot tartalmazza - a cég neve mellé oda lenne írva valamelyik.

Míg a felszámolást, végrehajtást, csődeljárást hosszú jogi procedúra előzi meg és a cég vezetőit értesítik a közzététel előtt, addig a NAV a végrehajtást sokkal gyorsabban elindítja. Sajnos, előfordult már olyan is, hogy a cég vezetői még nem is tudták, de a végrehajtási listára már felkerültek.

Azonban ettől sem kell megijedni, mert a végrehajtás olyan eljárás, ami viszonylag gyorsan orvosolható és még a pályázaton is el tudsz indulni a céggel. Megoldási javaslataim:
  1. kifizeted a tartozást és nullás igazolást kérsz a NAV-tól (ezt érdemes személyesen intézni, mert az elektronikus eljárás ebben az esetben hosszabb idő) 
  2. a tartozásra részletfizetést kérsz, ez után a NAV szintén tud neked nullás igazolást adni!!!
A fentiek esetében tehát ne aggódj, biztosan fogunk megoldást találni a problémákra és így sikeres pályázattal rendelkezhet a Te céged is!