Oldalak

Ads 200x100px

.

2013. április 25., csütörtök

Május 3-ig lehet pályázatot benyújtani a Fiatalok Lendületben Programra

A Fiatalok Lendületben Program (Youth in Action Programme) az Európai Unió nemzetközi mobilitási programja, a fiatalok nem-formális tanulását támogatja pályázati formában. A Program célja az aktív társadalmi részvétel ösztönzése, a fiatalok mobilitásának növelése, a tolerancia és a társadalmi bevonás támogatása, valamint nemzetközi együttműködések létrehozása. A Program 13 és 30 év közötti fiataloknak szól, akik többek között nemzetközi ifjúsági cseréket, ifjúsági kezdeményezéseket valósíthatnak meg, képzéseken vehetnek részt, vagy önkéntesek lehetnek külföldön az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS - European Voluntary Service) keretében. A Programban az Európai Unió tagországain kívül a csatlakozásra váró országok, valamint EU-n kívüli, ún. partnerországok is részt vesznek.


A Fiatalok Lendületben Program magyarországi megvalósítója és koordinálója az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben működő Fiatalok Lendületben Programiroda.

A programban legalább két ország fiataljainak kell együttműködnie, akik a nem-formális tanulás segítségével ismerik meg Európát és tapasztalatokat cserélnek egymás kultúrájáról. Elsősorban ifjúsági non-profit szervezetek pályázatait várják. A pályázó minden esetben az, aki a fogadó ország szerepét betölti (tehát, ahol a programok fizikailag is megvalósulnak).

Legközelebbi beadási határidő: 2013. május 1. (a munkaszüneti nap miatt május 3.)

Támogatás mértéke: költségnemenként eltérő, általában 70-75%.
Támogatás összege: alprogramonként eltérő, általában max. 50.000 euró. 

Forrás:  YIA