Oldalak

Ads 200x100px

.

2013. április 25., csütörtök

Zöld ipari innováció

A program célja a zöld vállalkozások versenyképességének növelése, ideértve a működő ipar zöldítését, a zöld innovációt, és a zöld vállalati megoldások támogatását.

Az új, környezetbarát technológiák révén csökkenhet a hulladéktermelődés, valamint mérséklődhet a levegőbe, vízbe, talajba jutó szennyezőanyagok kibocsátása, továbbá új, „zöld" munkahelyek jöhetnek létre. A program operátora a gödöllői Szent István Egyetem, amely felelős a program megvalósításáért, együttműködésben az Innovation Norway nevű norvég innovációs szervezettel. A program megvalósítás előkészítése a donor országok 2013. márciusi jóváhagyását követően megkezdődhetett. Az EGT és Norvég Alapok nyitórendezvényének apropója alkalmából a program operátor e programterületen az érdeklődő szervezetek számára partnerségi rendezvényt szervezett, amelyet majd a pályázati kiírások elkészítése követ.

A pályázati kiírások megjelenése 2013 második negyedévében várható.

Cél a zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld innovációk elterjesztése, a tiszta környezet szempontjából meghatározó területek támogatása:
  1. Környezetbarát termelési technológiák (nano-, foto-, biotechnológia, anyagtudomány)
  2. Hulladékgazdálkodás és kármentesítés
  3. Vízminőség védelme
  4. Levegőszennyezés és zajkibocsátás csökkentése
Keretösszeg: 6,5 milliárd Ft
Projektméret: 50 – 500 millió Ft között
Kedvezményezettek köre: gazdasági társaságok és szövetkezetek önállóan, költségvetési szervek és non
-profit szervezetek konzorciumi tagként

Forrás: Norvég Alap