Oldalak

Ads 200x100px

.

2013. június 23., vasárnap

Honnét értesülhetünk a jövőbeni pályázatokról?

Annyiszor kérdezik tőlem, hogy milyen pályázatok várhatóak a jövőben, ha pedig felsorolok néhányat, furcsán néznek rám, hogy vajon honnét tudom. Kapcsolatok, jó informátor? Hiszen sok mindent hallani mostanában...


Nos, a legjobb forrás a hivatalos út! A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az az intézmény, ami az európai uniós tárfinanszírozású pályázatokat hazánkban kezeli, vagyis a pályázat kiírója és döntéshozója. Mivel az Európai Bizottság elvárása, hogy a pályázati rendszer átlátható legyen, ezért a pályázati kiírásokat a meghirdetés előtt társadalmi egyeztetésre kell bocsátani. Ez azt jelenti, hogy a tervezetet elhelyezik az interneten és általában 1 hónapot adnak arra, hogy az érdeklődők hozzászólásokat, észrevételeket tehessenek az adott konstrukcióval kapcsolatban. A beérkezett eredményeket összesítik és a szakmai bizottság elé viszik, akik azokat beépítik a végleges pályázati felhívásba. Ezért fordulhat elő, hogy a tervezethez képest jelentősen eltér a végleges pályázati kiírás.

A jövőben várható pályázati kiírásokról tehát itt tájékozódhat.

Amennyiben olyan pályázat érdekli, melyet most nem talál az NFÜ partnerség menüpontjában, a lenti mezőben tegye fel kérdését és hamarosan válaszolni fogok rá.

Üdvözlettel:
Baksa Eszter