Oldalak

Ads 200x100px

.

2013. június 16., vasárnap

Pályázat iskoláknak a hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása érdekében

A pályázat célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek az országhatáron belüli („A” komponens), valamint határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok („B” komponens) kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának (szociális, életviteli, kommunikáció, stb.) fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez. 

Támogatás mértéke: 100% 
Támogatás összege: minimum 10, maximum 17 millió forint.

Jelen kiírás kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának bővítését támogatja, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelnek, oktatnak. A konstrukció lehetőséget teremt a tanulók és pedagógusaik számára arra, hogy a sajátjuktól eltérő életminőségű/helyzetű társakkal kerüljenek együttműködő kapcsolatba, ezáltal a résztvevő tanulók kompetenciái, köztük szociális kompetenciái fejlődnek. Mindez hozzájárul a tanulmányi eredményeik és iskolai eredményességük javulásához. A közös interakciók során csökken a tanulók előítéletessége.

Pályázók köre:
- általános iskola,
- szakiskola,
- gimnázium, szakközépiskola,
- alapfokú művészeti iskola.

A pályázat – a gyermekek kompetenciáinak fejlesztésén túl – olyan intézményközi kapcsolatok kialakítását ösztönzi, amelyek keretében lehetőség nyílik az oktatás, nevelés különböző területein, így a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatásával, nevelésével kapcsolatosan szerzett tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására. Ezen túlmenően a pályázat „B” komponensének segítségével a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak lehetőségük nyílik nyelvtudásuk fejlesztésére, az idegen környezetben való eligazodás kipróbálására, az idegen környezetben való helytállás erősítésére, és a választott partnerország kultúrájának közvetlen megismerésére.

A rendelkezésre álló keretösszeg a konvergencia régiókban az „A” komponens esetében 3 070 950 000 forint, a „B” komponens esetében 1 375 050 000 forint. A „B” komponens önállóan nem pályázható.

A pályázatok benyújtása az „A” komponens esetében 2013. július 22-től 2013. augusztus 16-ig, a „B” komponens esetében 2013. augusztus 21-től 2013. szeptember 17-ig lehetséges. 

Forrás: NFÜ 

Az alábbi űrlap kitöltésével elkészítem Önnek az előszűrést és felveszem Önnel a kapcsolatot, hogy intézménye indulhat-e a pályázaton. Köszönöm!