Oldalak

Ads 200x100px

.

2013. október 18., péntek

Idegenforgalom és turizmus támogatása

Több mint 250 milliárd forintnyi vissza nem térítendő európai uniós támogatási forrás áll majd rendelkezésre a következő hét évben turizmusfejlesztésre - hangoztatta pénteken Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Büki Gyógyfürdőben rendezett termál szezonnyitó ünnepségen. 

Szavai szerint ha a következő évek turisztikai fejlesztései is jól átgondoltak és kellően összehangoltak lesznek, megvan a remény arra, hogy jelentősen növekedjen a turizmusban legálisan foglalkoztatottak száma, illetve annak is, hogy ez az ágazat termelje meg a magyar GDP több mint 10 százalékát. Hozzáfűzte: Magyarország az elmúlt hét évben felkerült a világ turisztikai térképére, jelentős kapacitásbővüléssel járó fejlesztések történtek, a következő éveknek azonban szavai szerint a minőség fejlesztéséről és az ágazat versenyképességének növeléséről kell szólnia. Horváth Viktória hangsúlyozta: jövő év január elsejétől a turizmusfejlesztési pályázatok kiírását a Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át, így hatékonyabban tudják majd támogatni a turisztikai vállalkozásokat. 

A helyettes államtitkár szólt arról, várhatóan már a jövő héten társadalmi vitára bocsátják a szaktárca által készített Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót, amelynek egyik fő célkitűzése, hogy Magyarország a turizmus versenyképessége tekintetében kerüljön be a világ első 30 országa közé. 

A Büki Gyógyfürdőben tartott termál szezonnyitót a Pannon Termál Klaszter Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. évről-évre azért rendezi meg, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a gyógyfürdők és termálfürdők számára az igazi szezon ősszel kezdődik és egész évben tart. 

Forrás: MTI