Oldalak

Ads 200x100px

.

2014. április 17., csütörtök

Megjelent a nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítását támogató felhívás

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.3.14.B-14/1 kódszámú „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása” című pályázat.

A pályázatok benyújtása 2014. május 12. és 2014. június 6. között lehetséges.

A pályázat célja olyan projektek megvalósításának támogatása, amelyek határon túli és nemzetközi (Európai Unión belüli) testvériskolai kapcsolatok kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulnak a gyermekek kompetenciájának fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez.

Jelen kiírás kifejezetten olyan iskolák kapcsolatfelvételét, programkínálatának bővítését támogatja, ahol hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelnek, oktatnak.

A pályázat – a gyermekek kompetenciáinak fejlesztésén túl – olyan intézményközi kapcsolatok kialakítását ösztönzi, amelyek keretében lehetőség nyílik az oktatás, nevelés különböző területein, így a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatásával, nevelésével kapcsolatosan szerzett tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására.

Ezen túlmenően a pályázat segítségével a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak lehetőségük nyílik nyelvtudásuk fejlesztésére, az idegen környezetben való eligazodás kipróbálására, az idegen környezetben való helytállás erősítésére, és a választott partnerország kultúrájának közvetlen megismerésére.

A rendelkezésre álló keretösszeg a konvergencia régiókban 1 768 000 000 forint. A pályázat csak a konvergencia régiókban érhető el, Budapesten és Pest megyében NEM.

Támogatás mértéke:
Az elszámolható költségek 100%-a.

Támogatás összege:
Minimum 10.000.000.-, maximum 17.000.000.- forint.

Jelenleg kizárólag a B komponensre, vagyis a "Nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítására" van lehetőség, így csak olyan iskolák pályázhatnak, akiknek már van nyertes TÁMOP-3.3.14.A pályázatuk!

Forrás: Széchenyi 2020

Amennyiben pályázni szeretne, kérem, töltse ki az alábbi űrlapot, hogy mielőbb felvehessem Önnel a kapcsolatot. Legyen szíves az Egyéb rovatban megjelölni, hogy van-e már nyertes TÁMOP-3.3.14.A pályázata.

A pályázat lehetőséget enged arra, hogy az elnyert támogatás közel felét a pedagógusok bérére és járulékaira fordítsuk, emeljük meg közösen a béreket!

Referenciáim a TÁMOP-3.3.14. programban: 8 beadott pályázatból mind a 8 pályázatom nyert, mindegyik a maximális 17 millió forintos támogatást kapja, segítek az Ön iskolájának is!

Üdvözlettel: