Oldalak

Ads 200x100px

.

2014. október 10., péntek

Pályázat: Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatásaTámogatás célja:
A program célja Magyarország területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel. A program a 25 év alatti fiatalok körében a munkanélküliség visszaszorítását célzó Ifjúsági Garancia Programhoz is közvetlenül kapcsolódik. A program keretében tervezett fő tevékenységek két pillér mentén valósulnak meg. A jelen, első pillér keretében üzleti készségfejlesztésben tapasztalt és megfelelő referenciákkal rendelkező szervezet(ek) a vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak, a fiatalok kompetencia-képzését, általános és speciális képzését, az üzleti tervek elkészítésének támogatását, és mentorálást biztosítják. A későbbiekben megjelenő második pillér keretében az életképes, elfogadott üzleti tervvel rendelkező fiatalok pénzbeli támogatást kaphatnak üzleti tervük megvalósítására.
Pályázók köre:
1) Az első pillérben: vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztési tapasztalattal rendelkező szolgáltatók
2) A második pillérben: a magas színvonalú, életképes, elfogadott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok

A támogatás feltételei:
A célcsoport szűrése, kiválasztása és támogatása: személyében alkalmas, vállalkozásra kész fiatalok kiválasztása, a vállalkozásindításhoz kapcsolódó támogató szolgáltatások – tanácsadás, a vállalkozás-indításhoz szükséges általános és specifikus képzések megszervezése és lebonyolítása, kompetenciafejlesztés, vállalkozói készségek, képességek és szemlélet fejlesztés, képzéshez kapcsolódó szolgáltatások biztosítása, üzleti terv elkészítésének támogatása, majd az életképes – szakértői bizottság által jóváhagyott – üzleti tervvel rendelkező fiatalok szakmai támogatása, üzleti tervük megvalósításában, valamint a fiatalok a program teljes futamideje alatt történő mentorálása. A fenntartási időszakban a vállalkozók üzleti tevékenységének nyomonkövetése, utógondozása.

Támogatás mértéke:
Első pillérben: 100 %, második pillérben: 90%

Támogatható projektek száma:
Az első pillérben a támogatott pályázatok várható száma konvergencia régiónként legfeljebb 1 db, összesen legfeljebb 6 db. Felhívom szíves figyelmét, hogy jelenleg az első pillér nyílik meg, a második pillérről később döntenek!

Támogatás összege:
1) Az első pillérben a támogatási összeg régiók közötti aránya a népességen belül a célcsoportba tartozó népesség és a fiatal munkanélküliek regionális megoszlása alapján kerül meghatározásra.
2) A második pillérben legfeljebb: 3 millió Ft.

Benyújtási határidő:
2014. december 31-ig.

Forrás: Széchenyi 2020

Ha pályázni szeretne, kérem, töltse ki az alábbi kérdőívet. Köszönöm!
A többi aktuális pályázatot itt tudja megtekinteni, kattintson!

Üdvözlettel: