Oldalak

Ads 200x100px

.

2014. október 10., péntek

Pályázat: Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban


Támogatás célja:
A munka és a magánélet összehangolásának egyik legfontosabb eszköze a rugalmas foglalkoztatás. Magyarországon ennek aránya annak ellenére alacsony, hogy a jogszabályok tág lehetőséget adnak annak alkalmazására. A Munka Törvénykönyve alapján a (gyermekgondozási szabadságról visszatérő szülő számára a gyermek 3 éves koráig kötelezően biztosítandó) részmunkaidőn kívül pl. az osztott munkaidőben való foglalkoztatás, a távmunkavégzés, a munkaidőkeret alkalmazása is megjelenik. Jelen intézkedés egyik fő célja a rugalmas foglalkoztatás (atipikus foglalkoztatási formák, rugalmas munkaszervezés) elterjesztése. Ennek érdekében a munkáltatók számára olyan szolgáltatások biztosítása, illetve pályázati csomag megjelentetése indokolt, mely a munkáltató előzetes átvilágítását, átalakítási, szervezetfejlesztési javaslatokat, azok végrehajtásához kapcsolódó tanácsadást, a rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módok, új pozíciók bevezetését, valamint az ehhez kapcsolódó költségek ellentételezését is magában foglalja.


Pályázók köre:
1) Az első pillérben: rugalmas munkaszervezés terén tapasztalattal rendelkező szervezetfejlesztők
2) A második pillérben: mikro-, kis- és középvállalkozások

A támogatás feltételei:
1) A program keretében tervezett fő tevékenységek két pillér mentén valósulnak meg. Az első pillér keretében kerül sor a munka-magánélet átvilágítás és komplex rugalmas munkaszervezési fejlesztés területén tapasztalt és megfelelő referenciákkal rendelkező szervezetfejlesztő és mentoráló szervezet(ek) kiválasztására, a támogató háttér kialakítására és a program teljes futamideje alatt történő folyamatos működtetésére. A támogató háttér magában foglalja többek között a szervezeti szükségletfelméréssel, átvilágítással kapcsolatos szolgáltatásokat, a szervezetfejlesztési javaslatcsomag elkészítésének támogatását.
2)A második pillér keretében a szervezetfejlesztési tervvel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások pénzbeli támogatást kaphatnak a rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módok kialakítására, vissza nem térítendő támogatásként, az előzetesen felmért szükségletek alapján.


Támogatás mértéke:
100%-os vissza nem térítendő támogatás.

Támogatható projektek száma:
1) Az első pillérben a támogatott pályázatok várható száma 8-15.
2) A második pillérben 200-500 vállalkozás.
Felhívom szíves figyelmét, hogy jelenleg az első pillér nyílik meg, a második pillérről később döntenek!

Benyújtási határidő:
A megjelenést követően 2014. december 31-ig.

Forrás: Széchenyi 2020

Ha pályázni szeretne, kérem töltse ki az alábbi kérdőívet. Köszönöm!
A többi aktuális pályázatot itt tudja megtekinteni, kattintson!

Üdvözlettel: