Oldalak

Ads 200x100px

.

2015. június 2., kedd

Négymilliárd forintot fordít a kormány tanodák támogatására

Négymilliárd forintot fordít a kormány tanodák támogatására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a következő három évben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.
Langerné Victor Katalin közölte: az erről szóló tájékoztató már megjelent a Magyar Közlönyben, a pályázatok várhatóan szeptemberben jelennek meg.

Az elmúlt két évben 5,4 milliárd forintot fordított a kormány tanodák támogatására. Ebben az időszakban az ország 174 tanodájában több mint négyezer hátrányos és halmozottan hátrányos gyermek tanult - ismertette a helyettes államtitkár.Jelezte: a leglátványosabb és mérhető fejlődés a gyermekeknél az iskolai hiányzások számának drasztikus, hússzázalékos csökkenése volt, emellett javultak a tanulmányi eredményeik is.

Fontos ugyanakkor az is, hogy a program az értelmes, konstruktív szabadidő eltöltésére vezeti rá a gyermekeket – tette hozzá. Úgy fogalmazott, hogy a kormányzatnak és a felzárkózási szakpolitikának fontosak a tanodák, mert ez a legjobb forma arra, hogy a gyermekeket segítsék, felkészítsék a másnapi órákra és olyan, sokszor apró sikerélményekhez juttassák hozzá, amelyek révén sikeres felnőttek lehetnek. Hangsúlyozta: "tanodába járni nem azt jelenti, hogy valaki rosszul tanul, hanem hogy jól akar tanulni".

A helyettes államtitkár kiemelte a munkára való alkalmasságot segítő intézkedéseket, a képzéseket, a mentorálást. Hozzátette, hogy a felmérés szerint a vizsgált időszakban a romák körében 48 százalékról 26 százalékra csökkent a munkanélküliség. A 2014-re becsült adat a szegénység előfordulásának csökkenését mutatja a romák körében.

Forrás: MTI

Üdvözlettel:
Baksa Eszter, az Ön pályázatírója