Oldalak

Ads 200x100px

.

2016. július 7., csütörtök

Sportparkok építésére pályázhatnak a települési önkormányzatok


A szaktárca az idén 100-150 jelentkezőre számít a kültéri sportparkok kialakítását támogató programban - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatokat is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek egy csütörtöki sajtótájékoztató után.

Boros Anita elmondta, hogy a települési önkormányzatok augusztus 15-ig nyújthatják be kérelmüket a programban, amelynek idei keretösszege 1,5 milliárd forint.

A programra a 2017-es költségvetésben 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre - tette hozzá.

A helyettes államtitkár ismertette: négy típusú sportpark építésére van lehetőség, a létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak. A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél lehet benyújtani, az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg.

A kérelmekről a nemzeti fejlesztési miniszter dönt az előkészítő bizottság javaslata alapján, az önkormányzatok nem pénzt, hanem létesítményt kapnak - jelezte Boros Anita. 

Forrás: MTI

Amennyiben első kézből szeretne értesülni a legfrissebb pályázati hírekről, iratkozzon fel most INGYENES hírlevelünkre az alábbi űrlap kitöltésével. (Ha nem jelenik meg az űrlap, kattintson ide.)

Üdvözlettel:
Baksa Eszter, az Ön pályázatírója