Oldalak

Ads 200x100px

.

2018. április 12., csütörtök

PM_KKVTELEP_2018 Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén

A Pest megyei kkv-k telephelyfeltételeinek javítását támogató pályázati kiírás célja a helyi vállalkozások üzleti környezetének a javítása. A pályázat keretében lehetővé válik a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások meglévő telephelyeinek átalakítása, modernizációja és bővítése, illetve a nem megfelelő telephelyek kiváltása új telephely, vagy új épület építésével. A pályázat keretében minimum 20 és maximum 100 millió forint értékű támogatás igénylésére van lehetőség. Önállóan nem támogatható tevékenységként kapcsolódó eszközbeszerzés, megújuló energiaforrás beszerzése, bemutatóterem vagy iroda építése, belső parkolók kialakítása is megengedett. 

Tisztelt Pályázók!
Mivel a „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” (PM_KKVTELEP_2018) című kiírásra beérkezett támogatási igények a mai napon elérték a rendelkezésre álló támogatási keret 200 százalékát, a pályázat a mai napon 24.00 órakor felfüggesztésre kerül. Pályázatok beadására, lezárására ezt követően nem lesz lehetőség.  
2018. május 25.

A Pályázati Kiírás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 4.500.000.000 forint.

A támogatás formája:
A pályázaton vissza nem térítendő költségvetési támogatás igényelhető regionális beruházási támogatás, kis- és középvállalkozásnak nyújtott beruházási támogatás, vagy de minimis támogatás jogcímen.

A támogatás mértéke, összege:
A támogatás kizárólag egy jogcímen vehető igénybe az A), a B), vagy a C) pontban rögzített lehetőségek figyelembe vételével, minimum 5 millió Ft, maximum 60 millió Ft értékben:

A) de minimis jogcímen (amennyiben az elmúlt 3 éven belül nem részesült összesen 200.000 Euro mértékű támogatásban) Pest megye teljes területén, mikro-, kis, és középvállalkozás esetén egyaránt 55%, vagy

B) regionális beruházási támogatás jogcímen kkv-k méretétől függően:
a) Abony, Alsónémedi, Áporka, Aszód, Bag, Bernecebaráti, Cegléd, Csemő, Dabas, Domony, Dömsöd, Dunaharaszti, Ecser, Érd, Farmos, Felsőpakony, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Hévízgyörk, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Jászkarajenő, Kartal, Kemence, Kiskunlacháza, Kisnémedi, Kocsér, Kóspallag, Kőröstetétlen, Letkés, Lórév, Maglód, Makád, Márianosztra, Mikebuda, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagytarcsa, Nyársapát, Ócsa, Örkény, Pécel, Perőcsény, Péteri, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetszentmiklós, Szob, Szokolya, Sződliget, Táborfalva, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tatárszentgyörgy, Tésa, Törtel, Tura, Újhartyán, Újszilvás, Üllő, Vác, Váckisújfalu, Valkó, Vámosmikola, Vecsés, Verőce, Verseg és Zebegény településeken mikro- és kisvállalkozások esetén 55%, középvállalkozás esetén 45%,
b) Piliscsaba és Pilisjászfalu településeken mikro- és kisvállalkozások esetén 40%, középvállalkozás esetén 30%, vagy

C) kis- és középvállalkozásnak nyújtott beruházási támogatás jogcímen a B) pont a) és b) alpontjaiban nem felsorolt Pest megyei településeken mikro- és kisvállalkozások esetén 20%, középvállalkozás esetén 10%.

A jelzett támogatási intenzitások azzal a feltétellel alkalmazhatók, ha a beruházó a pályázat benyújtásakor, valamint a Támogatási Szerződés hatályba lépésekor is megfelel az adott vállalkozási méret feltételeinek. 

A támogatás igénybevételére jogosultak köre:
A pályázati kiírás alapján pályázatot kizárólag olyan vállalkozás nyújthat be, 
- mely igazoltan legalább 2017. december 31. óta Pest megyei székhellyel rendelkezik, a székhely fenntartását vállalja legalább a projekt fenntartási időszakának végéig, 
- Pest megye területén valósítja meg fejlesztését
- továbbá a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény rendelkezései alapján mikro-, kis vagy középvállalkozásnak minősül és 
- a fejlesztéssel érintett telephely 100%-os tulajdonában van.
- Azon vállalkozások pályázhatnak továbbá, amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt
- továbbá rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes 365 napot jelentő üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele. 

Pályázatot az alábbi szervezeti formában működő vállalkozások nyújthatnak be:
- mikro-, kis-, és középvállalkozások.

Gazdálkodási formakód szerint:
113 Korlátolt felelősségű társaság;
114 Részvénytársaság;
116 Közkereseti társaság;
117 Betéti társaság;
231 Egyéni vállalkozó;

mely vállalkozások főtevékenysége, és – amennyiben a támogatást melléktevékenységre tekintettel kéri, a támogatás alapjául szolgáló melléktevékenysége – a jelen Kiírás 1. mellékletét képező tételes TEÁOR kódok valamelyikébe tartozik.

A pályázatok szakmai értékelése során előnyt élveznek a TEÁOR 21 (gyógyszeripar), TEÁOR 26 (elektronika), TEÁOR 29-30 (járműgyártás), továbbá a TEÁOR 16 (fafeldolgozás), 28 (gép, gépi berendezés gyártása), 31 (bútorgyártás), 41 (épületek építése), 42 (egyéb építmény építése), 43 (speciális szaképítés) szerinti fő-, vagy melléktevékenységet végző vállalkozások tervezett beruházásai.

Önállóan támogatható tevékenységek: a) a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása, épületenergetikai fejlesztések megvalósítása, valamint a kapcsolódó közműhálózat kiépítése, korszerűsítése, bővítése telekhatáron belül Pest megye területén
b) a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása, épületenergetikai fejlesztések megvalósítása, valamint a kapcsolódó közműhálózat kiépítése, korszerűsítése, bővítése telekhatáron belül Pest megye területén

Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek:
- az önállóan támogatható tevékenységek valamelyikéhez közvetlenül kapcsolható eszközbeszerzés a hozzá tartozó szoftverrel együtt, amennyiben a beszerzendő eszköz az ingatlanra rá-, vagy beépítésre kerül és az adott ingatlanon végzett tevékenységhez kapcsolódik
- megújuló energiaforrások alkalmazása, nem nagyobb mértékben, mint ami a vállalkozás energiaigényét fedezi - kizárólag kis- és középvállalkozásoknak nyújtott beruházási támogatás és de minimis támogatás jogcímek esetén elszámolható
- bemutatóterem kialakítása/építése, amennyiben a gyártási tevékenységhez köthető
- a telephely belső közlekedési feltételeinek felújítása vagy kiépítése; belső parkolók felújítása vagy kiépítése
- iroda építése/fejlesztése
- szolgáltatások igénybevétele esetén: Kizárólag de minimis jogcímen igénybe vett támogatás esetén számolhatók el a külső, harmadik féltől megrendelt, a támogatott tevékenységekhez közvetlenül kapcsolódó alábbi szolgáltatások igénybevételének költségei számolhatók el, úgymint a beruházások megvalósításához szükséges szakmai szolgáltatások igénybevételének költségei (tervezési költség, építési műszaki ellenőr díja, illetve amennyiben releváns, a tervellenőr díja; a megvalósítás során felmerült hatósági eljárási, igazgatási szolgáltatási díjak, könyvvizsgálat, stb.)

Amennyiben a pályázó önállóan nem támogatható tevékenységet kíván megvalósítani, úgy legalább egy önállóan támogatható tevékenységet is meg kell valósítania oly módon, hogy az önállóan támogatható tevékenységre fordított kiadás képezze a kivitelezési költségek legalább 70%-át az önállóan nem támogatható tevékenységekkel szemben.

A beruházást csak a telephely telekhatárán belül lehet megvalósítani, a telephelyen kívüli megvalósítás nem támogatható.

Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységek:
a) beruházásarányos akadálymentesítés (amennyiben releváns)
b) szórt azbeszt mentesítése (amennyiben releváns)
c) műszaki ellenőr alkalmazása
d) nyilvánosság biztosítása

A c) és d) szerinti kötelezően megvalósítandó tevékenységeket regionális beruházási támogatás, illetve kis- és középvállalkozásoknak nyújtott beruházási támogatás igénybevétele esetén saját forrás terhére kötelező megvalósítani, és az e tevékenységre tervezett költségeket a pályázati költségvetésben kötelező megjeleníteni.

Nem támogatható tevékenységek:
A fentieken túlmenően más tevékenységek nem támogathatók. Nem támogatható különösen megkezdett beruházás, az ingatlanvásárlás, és olyan eszköz beszerzése, melyek nem kerülnek az ingatlanra rá- vagy beépítésre (pl. szállítójárművek), vagy nem az adott ingatlanon végzett tevékenységhez kapcsolódnak.

A támogatott tevékenységek befejezése:
A támogatott tevékenységeket a Támogatási Szerződés hatályba lépését követő huszonnégy hónapon belül meg kell valósítani.

Biztosítékok köre:
a) felhatalmazó levél a bankszámlákra és
b) ingatlan zálogjog és/vagy
c) bankgarancia és/vagy
d) készfizető kezesség

Forrás: NGM - ide kattintva töltheti le a teljes pályázati kiírást

Amennyiben érdekli a pályázat, töltse ki mielőbb az alábbi űrlapot és felveszem önnek a kapcsolatot. (Ha nem jelenik meg az űrlap, kattintson ide.) A pályázat elbírálása pontozással történik, azt előzetesen ingyen elkészítem Önnek!

Üdvözlettel:
Baksa Eszter, az Ön pályázatírója