A hamburger egyszerű és ízletes étel, de egészségesnek csak jóindulattal nevezhető. Mint minden ételt, a hamburgert is elkészíthetjük egészséges hozzávalókból. Íme a pulykaburger receptje, amelyet garantáltan imádni fog a család. Mindösszesen 18 perc alatt elkészíthető.
A pulykaburger hozzávalói
- 0,5 kg sovány darált pulykahús
- 2 evőkanál darált friss bazsalikom
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 gerezd apróra vágott vagy darált fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- Olaj a grillezéshez
- 4 teljes kiőrlésű gabonából készült zsemle
- Kecskesajt a zsemlék megkenéséhez
- Ízlés szerint mustár, ketchup, szeletelt paradicsomot és egyéb díszítők
A pulykaburger elkészítése
Egy közepes méretű tálban összedolgozzuk a darált pulykahúst, a bazsalikomot, a mustárt, a fokhagymát, a sót és a borsot. Kézzel óvatosan, de alaposan összekeverjük. A kezünket enyhén olajozzuk meg, így könnyebben dolgozhatunk. A masszát négy részre osztjuk, majd megfelelő vastagságú pogácsákat formázunk.
A pogácsák grillezése közepes hőfokon történjen. Nagyjából 4 perc alatt pirul meg a pogácsák egyik oldala, majd megfordítjuk. Amikor átsült a húspogácsa másik oldala is, azonnal a zsemlékbe helyezzük őket és a grillben így sütjük még fél vagy egy percig.
Utolsó lépésként kecskesajttal megkenjük a félbevágott zsemle belső oldalait, mustárral, ketchuppal, paradicsomkarikákkal, salátalevelekkel és egyéb zöldségekkel gazdagítjuk.