Oldalak

Ads 200x100px

.

2014. október 10., péntek

Pályázat: Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (eszközbeszerzés)Támogatás célja:
A pályázat keretében mikro-, kis- és középvállalkozások vállalati beruházásai lesznek támogathatóak. A pályázat fókusza az elmúlt egy év kedvező feldolgozóipari trendjéhez igazodik, cél az ipari termelés felfutásának erősítése.

Pályázók köre:
- Mikro-, kis- és középvállalkozások,
- A legutolsó lezárt üzleti évben az éves átlagos statisztikai állományi létszáma minimum 1 fő volt,
- Legalább 3 teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek,
- A pályázati felhívás "Ágazati mellékletében" megadott tevékenységet végeztek és az elmúlt három évben az árbevételük legalább 50%-a ilyen tevékenységből származott,
- Budapesten és Pest megyében megvalósuló beruházások nem támogathatók.

A támogatás feltételei:
A pályázatok elsősorban a termelés növelését, a termelő eszközök beszerzését támogatják, és ehhez kapcsolódóan lesznek csak támogathatóak a termelés bővítéséhez közvetlenül kapcsolódó, azt kiegészítő tevékenységek. A kiegészítő tevékenységek alatt, a termelés bővítéséhez kapcsolódó ingatlan és infrastrukturális beruházásokat, anyagmozgató eszközöket, infokommunikációs eszközöket értjük.
1) Létszámtartás: A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti évben az éves átlagos statisztikai létszámának átlagos értéke nem csökkenhet a bázislétszám alá.
2) Nettó árbevétel növelése: A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 üzleti évben az átlagos nettó árbevétel százalékos növekménye átlagosan legalább 5% lesz.

Támogatás mértéke:
50%

Támogatható projektek száma:
150-200 db

Támogatás összege:
10 – 100 millió forint.

Benyújtási határidő:
A pályázati útmutató megjelenését követő 30. naptól nyújtható be, legkésőbb 2014. december 31-ig. A pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálják.

Elszámolható költségek köre:
1) Gyártáshoz kapcsolódó ÚJ termelő eszköz beszerzése - a projekt összköltségének minimum 50%-át el kell érnie
2) Az új gyártási folyamat során az anyagmozgatáshoz és csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése - a projekt összköltségének maximum 25%-os mértékéig
3) Infrastruktúra és ingatlan beruházás - ingatlan vásárlás NEM támogatható, de építés, bővítés, átalakítás lehet (ha engedély köteles, akkor a pályázathoz már be kell nyújtani a jogerős építési engedélyt)
4) Információs technológia-fejlesztés, kizárólag a gyártó berendezéshez kapcsolódó informatikai eszközök és szoftverek
5) A termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések

Forrás: Széchenyi 2020

Ha pályázni szeretne, kérem, töltse ki az alábbi kérdőívet. Köszönöm!
A többi aktuális pályázatot itt tudja megtekinteni, kattintson!

Üdvözlettel: