Dermapen kezelés

A dermapen kezelés egy kíméletes és hatékony bőrfiatalító módszer. Nagy előnye, hogy látványosan csökkenti a ráncokat és visszaadja a bőr rugalmasságát és feszességét. A kezelés nem csak a kozmetikai szalonokban, hanem az orvos esztétikai rendelők kínálatában is megtalálható. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy könnyebb legyen dönteni a számunkra legideálisabb kezelésről.

Mi az a dermapen?

Ma már számtalan módszer elérhető azoknak, akik az idő kerekét szeretnék megállítani, vagy visszaforgatni. Vannak régóta közismert módszerek, például ilyen a botox kezelés, a hialuronsavas ráncfeltöltés. Ugyanakkor a bőséges kínálat miatt nem könnyű laikusként eligazodni a kezelések, terápiák útvesztőjében.

A dermarollerrel végezett kezelés is sokak számára bevált, régóta kedvelt bőrfiatalító módszer, és ennek egy továbbfejlesztése a dermapen kezelés. Mindkettő a kollagén indukciós eljárások közé tartozik, amelynek lényege, hogy a szervezet természetes kollagén termelődését serkentik. A kezelés során egy speciális kezelőfejet alkalmaznak, amelyen apró dermapen tűk találhatók. A tűszúrásokkal a bőrben mikrosérüléseket okoznak, amelyek aztán fokozzák (az egyre kisebb mértékben termelődő) kollagén és elasztin termelődést.

Van-e különbség a szalon és az orvosi dermapen között?

Igen, mégpedig az általuk alkalmazott tű hosszában. A szalonokban alkalmazott dermapen tűk jóval rövidebbek, általában 0,5 mm-esek, amelyek a bőr felső hámrétegét kezelik. Az orvosi tűk 2,2 mm-esek, így a bőr mélyebb rétegébe jutnak be, ezáltal a kezelés eredményessége is hosszabb ideig érezhető.

Mi a különbség a dermapen és a dermaroller között?

Mivel a dermapen egy tovább fejlesztett dermaroller, így képes a lyukak többszörösét is a bőrbe szúrni. A több sérülés pedig hatásosabb kezelést eredményez.

Miért olyan fontos a kollagén szintje?

A bőrünk feszességéért és rugalmasságáért a kollagén felelős, és sajnos már igen korán, a húszas éveinkben el kezd csökkenni a termelődése. Ahogy az életkorral öregszünk, drámai folyamatok mennek végbe, amelyek nem csak az arcon, de a test más területén is látható nyomokat hagynak.

Mit tehetünk a bőr fiatalságának megőrzése, visszafordítása érdekében?

A mai professzionális kezeléseknek hála, már nem kell lemondani a fiatalos kinézetről! A biológiai életkorunknál jóval fiatalosabb lehet az arcunk, a nyakunk, a dekoltázsunk, vagy akár a kézfejünk – hiszen ezeken a területeken látható leginkább az idő múlása. Másrészt a megelőzésben is segít, így az idejében megkezdett célzok kezelésekkel jelentősen csökkenthetők a ráncok mennyisége és mélysége.

Kinek ajánlható a dermapen kezelés?

Bárkinek, aki feszesíteni szeretné az arcát, a kialakult ráncokat, redőket akarja halványítani. Ugyanakkor olyan zavaró esztétikai problémák esetén is hatásos, mint a stria, a tág pórusú arcbőr, vagy a pigmentfoltok.

Tényleg személyre szabott terápia?

A dermapen előnye, hogy a kezelőfej kimondottan az adott páciens bőrvastagságához állítható be, és a szakember másféle tűhosszúságot választ a különböző problémák kezeléséhez. Mivel a mérete kicsi, így még a nehezen hozzáférhető területek is jól kezelhetők. A probléma jellegétől függően kúraszerű, általában 3-5 alkalmas sorozat elvégzése ajánlott.

Hány alkalom szükséges a látható eredményekhez?

Általában 3-5 alkalomból álló kezelés sorozat elvégzése javasolt. Már az első kezelés után láthatóan javul a bőr minősége, feszessége, és halványulnak a ráncok.

Milyen kellemetlenségekkel járhat a kezelés?

Sok pácienst az esetleges fájdalom, vagy a kezelés látható utóhatásai tartanak vissza. A dermapen kezelés érzéstelenítő krém használatával végzik, ezért csak minimális kellemetlen érzés tapasztalható. Ritkán előfordulhat hámlás, pontszerű bevérzés, de ezek a panaszok pár napon belül maguktól megszűnnek. Fontos, hogy a kezelést követő időszakban feltétlenül használjunk magas faktorszámú fényvédőt.

Meddig tart a kezelés hatása?

A kezelés hatása hosszan tart, ugyanakkor a kollagén termelődés fenntartásához ismétlő kezelésekre van szükség. Ennek ideje páciensfüggő, általában fél év múlva ajánlott ismételni.

Fotó: Darvasmed