Kréta látnivalók

Kréta Görögország legnagyobb szigete.  Krétán számtalan igen híres strand várja az üdülni vágyó vendégeket, köztük a legnevezetesebbek a Elafonisi, ahol csodálatos trópusi lagúna szerű part található, vagy a Falasarna ahol kevesebb a turista és hosszan elnyúló finom homokos part és kristálytiszta víz várja az idelátogatókat.

Frangokastello

Frangokastellone nemcsak a strand nyújt csodás  kikapcsolódást , de a parton húzódó erődítményt érdemes megtekinteni.

Rethymno

Rethymno Kréta harmadik legnagyobb városa. Történelme a mínoszi időkig nyúlik vissza, de a város leginkább a velencei uralom alatt virágzott. Modern kikötője mellett igazi látványosság a régi tengeri kikötő.

Preveli

Preveliben a Moni Preveli kolostor itt található, a strandolás mellett remek időtöltés a felkeresése.

Bebarangolhatják a minoszi király birodalmát, a labirintust, azaz a knossos-i palotát, a mínoszi építészet leghíresebb emlékművét. Itt megtekinthetők az ebből a korból fennmaradt világhírű freskók, használati tárgyak, ékszerek.

Preveli

Santorini kirándulás

Egy felejthetetlen kirándulást tehetünk hajóval a vulkanikus eredetű Santorini szigetre, amely híresen szép hófehérre és kékre festett házaival, templomaival; Görögországnak ez a legtöbbet fotózott pontja.

Chania

Chania sziget második legjelentősebb városa, korábbi fővárosa, amely megőrizte sajátos, a velencei uralom hatására kialakult jellegét. Kikötőjét keskeny, bájos kis utcák tagolják; számtalan, hamisítatlan görög hangulatot árasztó taverna, kávézó, bár, üzlet és szórakozóhely található itt.

Heraklion

Heraklion város legfőbb nevezetességei – a régi kikötő bejáratát védő velencei erőd, Morosini oroszlános kútja, velencei lodzsa, Szent Titus bazilikája és nem utolsó sorban a Régészeti Múzeum – látogatást érdemelnek.

Stalis

Stalis homokos strandján vizi sportok számtalan lehetősége biztosított. Az itt üdülő vendégek számára a helyi ételspecialitásokat feltétlenül ajánlott megkóstolni a városka valamelyik hangulatos tengerparti tavernájában.

Haniá

A szigeten az üdülési időszakban nagyon sok kisebb-nagyobb fesztivált rendeznek. A leghíresebbek a májusban megrendezésre kerülő Haniá, ebben a krétai ütközetről emlékeznek meg egy nagy ünnepségsorozattal, ekkor krétai táncokat adnak elő a Népparkban.

Kréta fesztiválok

Júliusban kerül megrendezésre a Rethimno Egyhetes borfesztivál a városi parkban  és augusztus hónapban a Mária mennybemenetele  Iráklio Szt. Titusz Fesztivál, Kréta patronáló szentjének tiszteletére tartanak augusztus 25.-én

További utazási tippek
Marseille strandok
Stuttgart
Padova látnivalók
Irány Nápoly
Bergamo látnivalók

Utazási ajánlatok
Wuppertal szállás